Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 9 oktober 2012

Jaap Scholten over Kameraad Baron

Jaap Scholten over Kameraad Baron

“Een bijzonder, hartstochtelijk en belangrijk werk” zei de jury over Kameraad Baron van Jaap Scholten, winnaar van de Libris geschiedenisprijs 2011.
Jaap Scholten woont in Hongarije, maar komt voor een aantal lezingen dit najaar naar Nederland, waaronder Hengelo. Een unieke kans om hem te ontmoeten.


Kameraad Baron

In 2010 verscheen Kameraad Baron , een deels op eigen onderzoek gebaseerd verslag van de ondergang van de Hongaars-stammige adel in het sedert 1920 tot Roemenië behorende Transsylvanië. Jaap Scholten bereisde grote delen van Hongarije en Roemenië en ontmoette daar de nazaten van de eens zo aanzienlijke Transsylvaanse aristocratie.

Met hen bezocht hij.....

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!