Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 8 oktober 2012

Naar de bron van mensenhandel - Gedwongen of vrijwillig achter het raam? - Nieuwsuur


Een recordaantal prostituees klopte vorig jaar aan bij politie en hulpinstanties wegens dwang en uitbuiting. Een stijging van 23 procent ten opzichte van het jaar ervoor. EU-lid Hongarije is het land waar inmiddels veruit de meeste slachtoffers van deze vorm van mensenhandel vandaan komen. Nieuwsuur-verslaggever Nicole Lefever ging kijken op de Wallen en in het oosten van Hongarije. Warner ten Kate van het OM reageert in de studio.

KLIK HIER om de video te bekijken bij Nieuwsuur.nl !!!

Blog: Gedwongen of vrijwillig achter het raam? - Nieuwsuur

EU-lid Hongarije is buiten Nederland het land waar veruit de meeste slachtoffers van mensenhandel vandaan komen. Verslaggever Nicole le Fever bezocht slachtoffers die in Amsterdam werken en maakte een portret van één van de belangrijkste bronnen achter deze mensenhandel: de oost Hongaarse regio rondom de stad Nyiregyháza. Bekijk zaterdag haar reportage.

Op de muur van de peeskamer zitten kleine stickertjes. Mijn dochter heeft ze ook. Blauwe springende dolfijntjes, zeesterren en visjes. Een meisjeskamer, maar dan met rood licht, een hoekig bed en een wastafel met wc-rol ernaast. Gina legt een handdoek op het bed. Recht, klanten willen het graag netjes. Uit de kamer van de buurvrouw klinkt gekreun. Gina heeft niet dat geluk vandaag. Geen klant komt binnen.

Hongarije

Ze zit al 4 jaar achter het raam. Maar nu heeft ze het gehad op de Amsterdamse wallen. Al die Hongaarse meiden verpesten de markt. Ze doen het voor een schijntje. Pijpen en neuken voor 20 euro, zonder condoom. En voor één van beiden willen ze dan maar de helft betalen. Als ze had geweten hoe zwaar het was, was ze er niet aan begonnen. Mar nu heeft ze ondanks jaren zwoegen op de wallen niet genoeg geld om terug te gaan naar Hongarije. En daar valt zeker geen geld voor haar en haar familie te verdienen.

Kwetsbaarheid

Anderen worden gedwongen, anderen worden uitgebuit, anderen zijn het slachtoffer. Maar zij niet.

Ook Martha die wij later in haar woning spreken verdedigt haar.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!