Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 2 oktober 2012

Olaszrizling / Welschriesling

Vorige week was ik in Budapest op een proeverij, waar we 16 wijnen van de olaszrizling druif blind proefden. Een mooi moment om dit druivenras wat aandacht te schenken.

Olaszrizling, ook wel bekend als welschriesling of Italian riesling, is niet verwant aan de riesling. Volgens Hugh Johnson zou hij dat wel willen, maar ja … hij mist nu eenmaal de elegantie van Duitslands mooiste druivenras.
Je vindt het druiventype o.a. in Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije, en … Hongarije. Daar wordt hij zo ongeveer overal verbouwd, behalve in Tokaj. Zijn populariteit heeft hij onder meer te danken aan zijn betrouwbaarheid. Hij is weliswaar rottingsgevoelig, maar hij rijpt ook onder mindere omstandigheden goed en hij is redelijk vorstbestendig.

Ook houdt de druif van een vulkanische bodem.

Dat laatste is de reden dat de mooiste Hongaarse Olaszrizling uit het vulkanische Somló en het noordelijke Balatongebied komt.

De wijn heeft karakteristieke, fijne en.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!