Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 14 oktober 2012

Retrospectieve Robert Capa: niet te missen

In de refter van de Sint-Pietersabdij op het Gentse Sint-Pietersplein opende deze week een schitterende overzichtstentoonstelling van het werk van oorlogsfotograaf Robert Capa. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van historisch beeldmateriaal.

Robert Capa (1913-1954) is een van de grootste documentaire fotografen van de twintigste eeuw. Hij was samen met Henri Cartier-Bresson,David Seymour, George Rodger en William Vandivert mede-oprichter van het gekende fotopersagentschap Magnum (dat ook vandaag nog steeds leverancier is van topfotografie).

Capa werd in Hongarije geboren als Endre Friedmann maar ontvluchtte Hongarije om in Berlijn te belanden. Hij staat vooral bekend als oorlogsfotograaf en het zal dan ook niet verwonderen dat in de overzichtstentoonstelling de nadruk ligt op dit deel van zijn werk, met foto's uit Spanje, China, Italië, Normandië, Duitsland en Indochina.

De expo opent met foto's van.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!