Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 4 oktober 2012

Rui Tavares over Hongarije: "geen sprake van dubbele standaard"

Het Europees Parlement werkt aan een verslag over de verenigbaarheid van de nieuwe Hongaarse grondwet met de Europese wetgeving en waarden. Uit bezorgdheid dat de grondwet fundamentele rechten zou schaden, ging de commissie voor burgervrijheden op onderzoeksmissie naar Boedapest van 24 tot 26 september. De Portugese Groene parlementariër Rui Tavares is verantwoordelijk voor het verslag en benadrukt dat Hongarije niet geviseerd mag worden.

Waarom besloot het EP om een onderzoeksmissie naar Boedapest te sturen? Wat heeft de delegatie daar gedaan?

Eerste minister Orbán nodigde ons uit tijdens een plenair debat in januari in Straatsburg. Het was een controversieel debat, maar iedereen was het er over eens dat het EP naar Hongarije moest gaan om ter plaatse de gevolgen vast te stellen van de recente veranderingen in de grondwet en wetgeving. Na het debat stemde het EP over een besluit om een verslag op te stellen en om naar Hongarije te gaan.

Wat waren de conclusies na het bezoek?

De Hongaarse autoriteiten werkten goed mee.

We werden hartelijk ontvangen door vertegenwoordigers van.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!