Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 11 november 2013

Prominente plek 'De Gelukkige Olifant' in Tegelmuseum Otterlo

Het keramische kunstwerk 'De Gelukkige Olifant van de Oranjes' heeft een prominente plek in een zaterdag geopende expositie in het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo.

Het gaat om een kleine overzichtstentoonstelling van de de 98-jarige Nederlands-Hongaarse Judith Laqueur-Révész.

De kunstenaresse was ondanks haar hoge leeftijd aanwezig bij de opening. Ze is vooral bekend van de kleurrijke olifant van keramiek, die ze in 1960 schonk aan koningin Juliana en prins Berhard voor hun nieuwe vakantieverblijf in het Italiaanse dorp Porto Ercole.

Het tegeltableau kreeg een opvallende plek op de gevel van de witte villa, die L'Elefante Felice heette, 'De Gelukkige Olifant'. De naam verwees naar één van de lievelingsdieren van prins Bernhard. Het kunstwerk is circa twee meter breed, ruim anderhalve meter hoog en weegt ongeveer tweeduizend kilo.

De koninklijke familie verkocht het buitenhuis in.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!