Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 20 november 2013

Rechts Hongarije veroordeelt verbranding Joods boek

De leidende uiterst rechtse Fidesz partij in Hongarije heeft het verbranden van een door de prominente Joodse dichter Miklós Radnóti geschreven boek veroordeeld.

Ook diens standbeeld werd dit weekend vernield, wat wordt gezien als een gevolg van het groeiende antisemitisme in het land. “Iedere fatsoenlijke burger in Hongarije veroordeelt de boekverbranding die plaatsvond in Miskolc op 9 november“, zegt László L. Simon, Fidesz politicus en voorzitter van de vaste parlementaire commissie van Cultuur en Pers.

Tegen BosNewsLife, partner van Uitdaging, zei hij dat zijn fractie niet buigt voor dergelijke provocaties, maar zich richt op degenen voor wie de beelden van de boekverbranding pijnlijke herinneringen oproepen.

Behalve de verbranding van de gedichtenbundel, werden ook.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER om het hele artikel te lezen in BosNewsLife !!!