Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 17 januari 2014

Rusland koopt zich in Hongarije in

Na Oekraïne, maakt nu ook Hongarije kennis met de 'chequeboekdiplomatie' van Rusland. Moskou leent Boedapest 10 miljard euro om twee kerncentrales te bouwen en sponsort zo ook de kiescampagne van voormalig Rusland-criticus Viktor Orban.

Rusland laat bij zijn buitenlandbeleid steeds meer de petrodollars rollen. Eind vorig jaar hield Moskou de Oekraïne uit de greep van de Europese Unie door het bijna bankroete Oost-Europese land 11 miljard euro én goedkoop gas toe te stoppen om letterlijk en figuurlijk de winter door te komen.

Nu is Hongarije aan de beurt, een lidstaat van de Europese Unie. Moskou sluit een energiedeal met Boedapest. Het Centraal-Europese land krijgt 10 miljard euro goedkoop krediet om twee nieuwe reactoren te bouwen bij de enige kerncentrale die Hongarije rijk is.

Vladimir Poetin onderstreept zo...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!